Den flexibla slangen

Letar du efter tillbehör, som exempelvis slangar, av hög kvalitet som dessutom är klimatsmarta till din industri? Toppen! Då behöver du inte leta längre.

Högtrycksslangar i olika tryckklasser – enligt dina önskemål

Här hittar du högtrycksslangar i flera olika tryckklasser som håller en alldeles utomordentligt bra kvalitet. Det normala är att det rör sig om tryckklasser mellan 1000 och 4000 bars tryck och det allra vanligaste är dimensioner som ligger på mellan DN5 – DN20. Om du väljer att investera i högtrycksslangar här, väljer du själv vilken längd som du vill ha. Du bestämmer även vilken typ av kopplingar som du önskar till. Slangen kapas på plats och tillverkas så att du får en komplett högtrycksslang som garanterat håller en mycket god kvalitet. Slangarna som pressas här har en kapacitet på tryck upp till 4000 bar. Kommer slangen att hålla måttet? Ja, det kan du vara helt säker på – din nya slang provtrycks och certifieras självklart innan den levereras till dig. Här har du således en mycket snabb och flexibel lösning när du är på jakt efter en högtrycksslang som håller vad den lovar! Du behöver inte heller oroa dig för att det inte ska finnas slangar just när du behöver dem. På lagret finns det normalt sett upp till trehundra slangar på lager som är redo för nya hem.
Fördelarna med att handla här är att du alltid får snabba leveranser och kundanpassade längder. Du bestämmer alltså helt själv vilken längd som du önskar på slangen. Vissa reparationer av slangar kan också utföras här samt givetvis omklassning av gamla slangar. Här hittar du även verktygsfria kopplingar med systemet Poly-lok. Men det finns ännu ett plus i kanten – här har du en stor flexibilitet för att kunna beställa en specialorder.

Det smarta verktygsfria Poly-loksystemet
Det här är ett system som möter oerhört höga krav inom högtryckstekniken. Här får du en snabb och effektiv montering helt utan verktyg. Smidigare och enklare än så kan det väl knappast bli?
Det fungerar som så att kopplingarna är låsta vid trycksättning och det, i sin tur, ökar säkerheten för dig som användare. Själva kopplingen fungerar som en svivel vid trycklöst tillstånd och det resulterar i att en längre längd på slangen möjliggörs och då undviks en slangvridning. Detta i sin tur leder till ett betydligt mindre slitage på slangen. Ett mycket snabbt och säkert system som du med all säkerhet kommer att ha stor glädje av i ditt arbete.

Att tänka på när du väljer slang

När du väljer en ny slang bör du tänka över vilken slags media som ska transporteras i slangen, till exempel kemikalier, gaser eller livsmedel. När det ska transporteras under hårt tryck kräver det mycket av slangen som då behöver ha rätt sorts armering. Tänk även på att omgivningen där slangen ska hanteras spelar roll – är det utomhus där vädrets makter kan vara väldigt krävande eller kommer den att användas i trängre utrymmen inomhus?
Fråga gärna din leverantör om råd när du ska investera i en ny högtrycksslang!